top of page
100 (2).png
Logo stichting opkikker

Doneren

De afgelopen jaren heb ik al een aantal keren mogen bijdragen aan een Opkikkerdag van Stichting de Opkikker. Een bijzondere en onvergetelijke ervaring, ook voor mijzelf. Ik kan uit ervaring spreken dat iedere euro goed wordt besteed. Aan de Opkikker dagen werken vele tientallen vrijwilligers mee van oa de politie, brandweer, acteurs, masseurs, kappers en vele, vele anderen. Het is hartverwarmend om alle verhalen te horen, de reacties van de gezinnen te zien en daarom hou ik graag een aantal dagen in mijn agenda vrij om hier aan bij te kunnen blijven dragen.

​

In 2023 hebben we meerdere acties gehouden om geld in te zamelen. De teller staat ondertussen op € 217,50. Een mooie bedrag wat we in 2024 graag willen verdubbelen. En daarom starten we aan het begin van dit jaar met een nieuwe actie.

​

fladder winter editie.jpg
Tikkie Actie HappyKidsMassage

Doneer € 2,50 via de onderstaande link, stuur een mail naar happykidsmassage@outlook.com met een bewijs van je betaling en je ontvangt de digitale versie van de wintereditie van Fladder.

Ook in dit boekje staan weer verschillende massageverhaaltjes, natuurtips en nog veel meer.

​

Maak gebruik van de speciale Tikkie code die door Stichting de opkikker is aangemaakt. Of de link: https://tikkie.me/pay/Opkikker/fSjMaq2bGhtPZ3GDTgTknH 

Wanneer je gebruikt maakt van deze QR code of link wordt het bedrag rechtstreeks gedoneerd aan Stichting de Opkikker. Dit voorkomt dat er er extra kosten van het bedrag afgaan zoals bank- en boekhoudkosten. Aan het einde van mijn actie kan ik navragen hoeveel geld er in totaal is opgehaald en zal ik dit uiteraard delen. 

​

Kom je uit België dan gaat het helaas niet. 

​

Heb je de betaling gedaan en wil je het boekje ontvangen? Stuur dan een betaalbewijs naar happykidsmassage@outlook.com. Dan zal ik je het digitale bestand van het boekje mailen.

​

Namens de kinderen en hun familie alvast heel erg bedankt!

Maar wat is Stichting de Opkikker en wat doen ze?

 

​

EEN OPKIKKER VOOR HET HELE GEZIN!

Stel dat je te horen krijgt dat jouw kind heel erg ziek is. Het zal je maar overkomen! Vanaf dat moment staat je wereld op z’n kop. Langdurig ziek zijn heeft namelijk een enorme impact: het vraagt veel energie en doorzettingsvermogen. De vaak nare behandelingen, ziekenhuisopnames en onzekerheid over de toekomst hebben zijn weerslag op je héle gezin. In zo’n situatie kun je alle kracht gebruiken en is elk lichtpuntje -hoe klein ook- echt superbelangrijk. Precies dat is wat wij bij Stichting Opkikker doen: lichtpuntjes bieden, zodat gezinnen met een langdurig ziek kind weer de kracht vinden om door te gaan.

 

EVEN NIET ALLEEN MAAR ZIEK

Dat doen we door patiëntjes, maar ook hun ouders, broers en zussen mee te nemen naar een wereld waar ‘ziek-zijn’ even géén hoofdrol speelt. Een wereld waarin we hemel en aarde bewegen om hun mooiste dromen te realiseren. Op zo’n ‘Opkikkerdag’ laten we door middel van heel veel leuke activiteiten de zorgen van ‘onze’ gezinnen naar de achtergrond verdwijnen. Wat dacht je van brandweerman spelen en een echt vuur blussen? DJ zijn tijdens een spetterend feest? Als prinses in een echte koets rondrijden? Of een helikoptervlucht

maken? We geven elk gezin oprechte, persoonlijke aandacht en stellen altijd een programma samen dat is toegesneden op hun individuele gezinssituatie.

 

VAN PATIËNT NAAR KIND

Een Opkikkerdag is wat ons betreft echter pas het begin. We bieden aan alle patiëntjes, broertjes en zusjes daarna de mogelijkheid om als ‘ambassadeur’ zelf aan de slag te gaan voor Stichting Opkikker om zo lotgenoten te helpen, in welke vorm dan ook. Door het ambassadeurschap geven we kinderen trots, eigenwaarde, kracht, verantwoordelijkheid EN een sociaal netwerk waar ze op kunnen terugvallen. Met als gevolg dat ze weer even ‘gewoon’ kind kunnen zijn. De nadruk van ons unieke ambassadeursprogramma ligt altijd op die transformatie van patiënt naar kind, die een positieve impact heeft op hun jeugd. Eenmaal in ons vizier, blijven we vaak levenslang verbonden met ‘onze’ gezinnen via jaarlijks terugkerende contactmomenten.

 

KETEN VAN KRACHT

In Nederland zijn er ruim 250.000 gezinnen met een langdurig ziek kind. Hier komen elk jaar 10.000 gezinnen extra bij. Het is onze missie en passie om ze te helpen, het liefst allemaal. Dat doen we al 27 jaar lang met hart en ziel!

Onze samenwerking met meer dan 90 ziekenhuizen speelt daarin een essentiële rol. Artsen en pedagogisch medewerkers in een ziekenhuis melden bij ons de gezinnen aan die in aanmerking komen voor een Opkikkerdag. De kosten van al het mooie werk dat we doen, dragen we zonder overheidssubsidie of steun van grote loterijen. Met de hulp van vrijwilligers, donateurs en sponsors hebben we al duizenden gezinnen met een ziek kind een positieve boost kunnen geven. Vandaag, morgen en volgend jaar. Zo bouwen we aan een langdurige keten van kracht en daar kunnen we alle hulp bij gebruiken!

 

Wil je Stichting Opkikker steunen? Dit waarderen wij enorm! Groot of klein, eenmalig of elke maand: elke bijdrage helpt ons om gezinnen met een langdurig ziek kind de kracht te geven die zij zo hard nodig hebben. Doneren kan eenvoudig via de website van de stichting. Je bepaalt zelf in welke vorm en hoeveel.

​

Kijk voor meer informatie op www.opkikker.nl

Collage happy kids massage bij stichting opkikker
bottom of page