top of page

Corina Elzenaar

Welkom, mijn naam is Corina Elzenaar.

Ik ben in 1974 geboren in Giethoorn en opgegroeid in het watersport bedrijf van mijn ouders waar ik op mijn 18e ook ben gaan werken. Na een heel medisch traject vanaf mijn 13e met o.a. een spierziekte en verschillende buik problemen kwam ik in 2001 na een bijna dood ervaring in aanraking met massage. Tegen alle verwachtingen in bleek dit super bij mij te passen. Ik volgde opleiding na opleiding en kwam steeds beter in mijn vel te zitten. In 2003 ben ik in Giethoorn gestart in een kleine kantoorunit onder de naam Butterfly Massage met mijn eigen praktijk, waar ik voornamelijk shiatsu stoelmassages heb gegeven en klassieke massages gaf van de rug/nek. 
Dit tegen alle verwachtingen in, want door mijn spierziekte zou dat niet mogelijk moeten zijn. Massage is echter mijn redding geweest. Datgene doen waar mijn passie lag, wat ik echt leuk vond bleek heel goed voor mijn gezondheid te zijn. Mijn weerstand verbeterde aanzienlijk en ik had veel minder last van lichamelijke en mentale klachten.

Ik bleef me verder ontwikkelen en kreeg steeds meer plezier in het geven van massages en heb dan ook in 2007 de keuze gemaakt te stoppen met mijn werk in de watersport en te verhuizen naar Zuidveen waar ik Wellnesshoeve Butterfly ben gestart.

In het begin was dit een combinatie van massage, beauty en wellness. Ik werkte met een team van personeel en was een erkend stage bedrijf voor schoonheidsspecialistes en masseurs in opleiding. We hebben meerdere wellness onderscheidingen gekregen zoals de creativiteits wellness award in 2012. In de loop van de tijd kwamen daar meer sauna faciliteiten bij en veranderde de vraag van het publiek. Later is het een privé wellness centrum geworden met overnachtings mogelijkheden.

​Dit kwam mede door mijn privé situatie. Ik ben in 2011 gescheiden en als alleenstaand moeder van 2 dochters (nu 25 en 21 jaar) die beide HSP en Dyslexie hebben en de oudste ook een lichte vorm van PDD-NOS heeft, kwamen wij al jaren verschillende uitdagingen tegen. Steeds weer was het zoeken naar de juiste methodes, therapieën en balans om de meiden zo goed mogelijk te kunnen helpen en te leren omgaan met hun speciale levensuitdagingen. Ik vind het belangrijk dat ze zichzelf kunnen zijn, wat niet altijd past binnen de huidige systemen. Met name de afgelopen 10 jaar hebben we als gezin dan ook een enorme persoonlijke groei en ontwikkeling doorgemaakt. ​

 

 

In 2015 kwam daar ook nog eens onverwacht een prachtige kleindochter bij die door haar chronische darmafwijking opnieuw zorgde voor extra uitdagingen. Maar we zijn er allemaal beslist gezonder en sterker uitgekomen en hebben er bovendien veel van geleerd. 

In de zomer van 2016 kwam opnieuw kindermassage op mijn pad. In de beginjaren had ik hier in Giethoorn al wat mee gedaan, en ook in de wellnesshoeve zijn vele kinderfeestjes gevierd. Maar ditmaal was het in de vorm van Touching Child Care. Een systeem dat op scholen wordt toegepast. Ik voelde dat dit bij mij paste en besloot me hier verder in te ontwikkelen. Het kriebelde al langer om meer met mijn kennis te gaan doen.

Als masseuse had ik echter een andere kijk op bepaalde onderdelen en na het uitbrengen van de Happy Kids Massage cards in maart 2018 is uiteindelijk in samenwerking met professionals als leerkrachten, pedagogisch medewerkerkers, kinderyoga docenten en masseurs de Happy Kids Massage methodiek ontstaan. Een door mij zelf ontwikkelde massage methodiek met eigen massagegrepen, boeken, kaarten en trainingen die breed inzetbaar zijn. Zowel binnen het gezin, maar ook in het basisonderwijs, de kinderopvang, tijdens yoga lessen en workshops voor ouder en kind. Meestal gebeurd dit over de kleding heen, maar het kan binnen het gezin ook op de blote huid,

In mijn praktijk heb ik de afgelopen 22 jaar gemerkt dat de lichamelijke klachten ten gevolge van stress alleen maar zijn toegenomen. Mensen weten haast niet eens meer hoe echt ontspannen spieren nu eigenlijk voelen. Ik weet hoe massage hier een waardevolle aanvulling voor kan zijn. Wat het allemaal met je kan doen. Veel volwassenen is het moeilijk aan te leren, maar hoe mooi is het om hier al op jonge leeftijd mee in contact te komen en zo zelfs lichamelijke klachten ten gevolge van stress te voorkomen? Ik ben er dan ook van overtuigd dat wanneer kinderen opgroeien met oa massage, mindfulness en meditatie dit niet alleen nu maar ook in de toekomst zowel mentale al lichamelijke klachten kan helpen verminderen of zelfs voorkomen. 

Ik heb besloten mijn hart te volgen en vanaf 2019 ging ik me helemaal richten op de Happy Kids Massage methodiek. Na de verkoop/overdracht van de wellnesshoeve in de zomer van 2021 kon ik dit eindelijk gaan doen. Het is mijn missie om de wereld weer een stukje liefdevoller en socialer te maken met minder lichamelijke klachten ten gevolg van stress, minder medicatie en waar kinderen hun unieke zelf kunnen en mogen zijn. 

Ik vind het geweldig om workshops en trainingen te geven en ben dankbaar dat mijn methodiek inmiddels al op zoveel manieren wordt ingezet. Zelf begeleid ik bij voorkeur ouders die kinderen hebben met verschillende levensuitdagingen of geef ik lezingen over het belang van aanraking en massage als aanvulling op een gezonde opvoeding. Door de uitdagingen waar wij als gezin mee te maken hebben gehad in combinatie met alle opleidingen die ik heb gevolgd de afgelopen 22 jaar geeft het mij veel voldoening deze kennis en ervaring met ouders en professionals te delen en hen te ondersteunen om het welzijn en de gezondheid van hun kind/kinderen te verbeteren en ze een mooie basis mee te geven voor hun toekomst.

 

In Belevingsprakijk Butterfly bied ik naast het aanbod van Happy Kids Massage ook andere workshops, massages en rituelen aan. 

bottom of page