Corina Elzenaar

Meer over mij

Ik ben in 1974 geboren in Giethoorn en opgegroeid in het watersport bedrijf van mijn ouders waar ik op mijn 18e ook ben gaan werken. Na een heel medisch traject vanaf mijn 13e met oa een spierziekte en verschillende buik problemen kwam ik in 2001 onverwacht in aanraking met massage. Tegen alle verwachtingen in bleek dit super bij mijn te passen, volgende ik opleiding na opleiding en ben ik in 2003 in Giethoorn gestart in een kleine kantoorunit onder de naam Butterfly Massage, waar ik voornamelijk shiatsu stoelmassages heb gegeven en klassieke massages gaf van rug/nek. 
Dit tegen alle verwachtingen in want door mijn spierziekte zou dat niet mogelijk moeten zijn. Massage is echter mijn redding geweest. Datgene doen waar mijn passie lag, wat ik echt leuk vond bleek heel goed voor mijn gezondheid.

Ik bleef me verder ontwikkelen en kreeg steeds meer plezier in het geven van massages en heb dan ook in 2007 de keuze gemaakt te stoppen met mijn werk in de watersport en te verhuizen naar Zuidveen waar ik Wellnesshoeve Butterfly ben gestart.

In het begin was dit een combinatie van massage, beauty en wellness. In de loop van de tijd kwamen daar meer sauna faciliteiten bij en veranderde de vraag van het publiek. Later is het een privé wellness centra geworden met overnachting mogelijkheden.

Dit kwam mede door mijn privé situatie. Ik ben in 2011 gescheiden en als alleenstaand moeder van 2 dochters (nu 22 en 18 jaar) die beide HSP en Dyslexie hebben en de oudste ook een lichte vorm van PDD-NOS heeft, kwamen wij al jaren verschillende uitdagingen tegen. Steeds weer was het zoeken naar de juiste methodes, therapieën en balans om de meiden zo goed mogelijk te kunnen helpen en te leren omgaan met hun speciale levensuitdagingen. Ik vind het belangrijk dat ze zichzelf kunnen zijn, wat niet altijd past binnen de huidige systemen. Met name de afgelopen 6 jaar hebben we als gezin dan ook een enorme persoonlijke groei en ontwikkeling doorgemaakt. In 2015 kwam daar ook nog eens onverwacht een prachtige kleindochter bij die door haar chronische darmafwijking opnieuw zorgde voor extra uitdagingen. Maar we zijn er allemaal beslist beter en sterker uitgekomen.

In de zomer van 2016 kwam opnieuw kindermassage op mijn pad. In de begin jaren had ik hier in Giethoorn al wat mee gedaan, en ook in de wellnesshoeve zijn vele kinderfeestjes gevierd. Maar ditmaal was het in de vorm van Touching Child Care. Een systeem dat op scholen wordt toegepast. Ik voelde dat dit bij mij paste en besloot me hier verder in te ontwikkelen. Het kriebbelde al langer om meer met mijn kennis te gaan doen.

In mijn praktijk heb ik de afgelopen 18 jaar gemerkt dat de lichamelijke klachten ten gevolge van stress alleen maar zijn toegenomen. Mensen weten haast niet eens meer hoe echt ontspannen spieren nu eigenlijk voelen. Ik weet hoe massage hier een waardevolle aanvulling voor kan zijn. Wat het allemaal met je kan doen. Veel volwassenen is het moeilijk aan te leren, maar hoe mooi is het om hier al op jonge leeftijd mee in contact te komen en zo zelfs lichamelijke klachten ten gevolge van stress te voorkomen?

Ik heb besloten mijn hart te volgen en vanaf 2019 ga ik me helemaal richten op Happy Kids Massage en ga na de verkoop/overdracht van de wellnesshoeve in de zomer van 2021 kan ik dit eindelijk gaan doen. Het is mijn missie om de wereld weer een stukje liefdevoller en socialer te maken met minder lichamelijke klachten ten gevolg van stress, minder medicatie en waar kinderen hun unieke zelf kunnen en mogen zijn. 

Inmiddels heb ik de Happy Kids Massage methode ontwikkeld. Ik heb de Happy Kids Massage Cards uitgegeven met 20 basisgrepen en als aanvulling daarop 3 boeken geschreven.

* Happy Kids Massage boek voor jonge kinderen van 0 t/m 6 jaar

* Happy Kids Massage Boek herfst/winter editie voor kinderen van 4 t/m 12 jaar

* Happy Kids Massage boek lente/zomer editie voor kinderen van 4 t/m 12 jaar

* Happy Kids Massage Wobbel boek voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

De materialen zijn geschikt voor thuisgebruik maar zeker ook voor op basisscholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, gastouders, BSO, kindercoaches en kinderyogalessen. Voor gebruik in groepen of klassikaal is het volgen van een training voor een goede basis echter wel van belang. Ook onderlinge kindermassage is een vak op zich dat een goede basiskennis verdient.

Gelukkig is er inmiddels al een heel trainersnetwerk ontstaan met trainers in Nederland en België die met plezier goede trainingen en workshops verzorgen vanuit hun eigen praktijk of op locatie.

Klik HIER voor de adressen.

In de zomer van 2021 zal er een nieuwe aanvulling komen op HKM in de vorm van Fladderlessen. 

Happy Kids Massage

liefdevolle, respectvolle, gewenste aanraking met aandacht over de kleding heen gegeven.

Email: happykidsmassage@outlook.com

Telefoon: 06-33610519
KVK Zwolle : 05073940

Meld je aan voor Fladdersnieuwsbrief

stuur een berichtje