top of page

HKM Inspiratie lezing

Lezing: Huidhonger
een aanraking met aandacht gegeven, draagt bij aan een ontspannen en gezonder leven!

Gewenste aanraking met aandacht gegeven is een van onze levensbehoeftes. We hebben het nodige voor een gezonde en sociale ontwikkeling.

Maar elkaar een knuffel geven met aandacht gebeurt steeds minder. Zelfs binnen de veiligheid van het eigen gezin. 

Hier zijn verschillende redenen voor. Het is uiteraard belangrijk iedereen daarin in hun waarde te laten. Maar tijdens de lezing probeer ik mensen wel bewust te maken hoe belangrijk aanraking met aandacht is en waar voor positieve effecten dit heeft op zowel onze mentale als lichamelijke gezondheid.

Een te kort aan aanraking met aandacht kan namelijk Huidhonger tot gevolg hebben. Helaas zien we steeds vaker in de praktijk dat ook jonge kinderen hier al last van hebben. Met onder andere depressie en agressie als gevolg.

Tijdens mijn lezing geef ik tal van voorbeelden en deel ik inspirerende tips die voor vrijwel iedereen toepasbaar zijn. Ook voor mensen/kinderen met bijvoorbeeld een autistische uitdaging die aanraking meestal niet fijn vinden. 

De lezing kan per doelgroep worden aangepast. Een lezing voor de kinderopvang zal weer anders zijn dan die voor ouders. 

Lijkt het je leuk dat ik ook bij jullie organisatie, ouderavond of team meeting deze inspirerende lezing kom geven? Neem dan contact op via

happykidsmassage@outlook.com 

Het is ook mogelijk om de lezing online te geven.

Samen voor een gezondere en socialere wereld.

Corina Elzenaar

grepen met blauw roze
Corina geeft lezing over aanraking met aandacht
bottom of page