HKM belevingsspecialist

grepen trans.png

Wordt ook een Belevingsspecialist en ga aan de slag met de HKM Fladderlessen voor ontspanning, verbinding, beleving en creativiteit.


Als corona ons iets heeft geleerd dan is het wel de behoefte aan fysieke aanraking. Niet voor niets is aanraking één van de eerste levensbehoeften. Gewenste aanraking zorgt voor de aanmaak van gelukshormonen als Oxytocine en Serotonine. Deze hormonen zorgen voor een gevoel van meer onderling verbondenheid, socialer gedrag, een betere focus, verhogen het geluksgevoel en ze versterken relaties. Tijdens deze corona periode zien we dat, doordat mensen elkaar minder aanraken ze meer last kregen van stresshormonen en hierdoor meer geprikkeld waren en er waren veel meer mensen maar vooral ook kinderen met depressieve klachten.


Gelukkig ziet het er naar uit dat we het ergste nu hebben gehad en kunnen we gaan investeren in het opnieuw verbinden met elkaar. 
 

Als Belevingsspecialist kan je hieraan bijdragen door speciale Fladderlessen te geven die gaan over Ontspanning, Verbinding, Beleving en Creativiteit. 

training 2.jpg

Tijdens de vier basislessen leren kinderen op een speelse manier de ruim 20 Happy Kids Massage grepen toepassen bij zichzelf en bij elkaar. Dit gaat gewoon over de kleding heen. Daarnaast zijn er ontspanningsoefeningen en contactspelletjes verwerkt in de lessen. De lessen kunnen worden afgesloten met een creatieve opdracht. Wanneer kinderen de basis eenmaal onder de knie hebben kan je verder gaan met de speciale Fladder themalessen bijvoorbeeld in combinatie met één van de verhalen uit het Fladder boek.
 

Duidelijk van te voren grenzen aangeven, waar vind je het prettig, toestemming vragen voordat je de ander aanraakt zijn belangrijke basisregels van een Happy Kids Massage.

Draagt bij aan:

Wat te verwachten?

De training tot Belevingsspecialist is van 10.00 tot circa 16.30 uur. In de ochtend komt de theorie aan bod. Hoe komt het dat aanraking deze effecten heeft op het lichaam? Daarna gaan we natuurlijk veel oefenen. Alle vier de basislessen worden doorgenomen op verschillende manieren. Een speciale vooropleiding is niet nodig. Ook hoef je geen Happy Kids Massage trainer te zijn om deze training te kunnen volgen. De Fladder lessen zijn ook leuk om te combineren met bijvoorbeeld kinderyogalessen of Relaxkids lessen. Maar je zou er zelfs kinderfeestjes mee kunnen geven. Ben je leerkracht dan zijn de lessen of onderdelen eruit ook heel goed in te zetten voor meer rust en verbondenheid in de klas. 

Bij de training ontvang je het speciale Fladder pakket, bestaande uit:
 

  • Fladder de handpop

  • Boekje: Fladder en het grote dierenbos dat vol staat met massageverhaaltjes

  • Handleiding van de vier basislessen

  • Selfcare massagekaarten en kaart met ontspanningsoefening

  • Vragenwijzer

  • Kriebelkaart

  • Fladder opbergtasje

De kosten van de training zijn € 195,- inc. Het complete Fladder pakket twv € 55,- én lunch.. 

Aanbetaling € 45,- bij inschrijving en het restand overmaken voor de cursusdag.
locatie: Vosjacht 9, Giethoorn. Vanaf 4 pers. Kan het ook op een andere datum/locatie in overleg. Zowel in Nederland als België. 

 

Data training:

Zondag 27 maart in Giethoorn

Zaterdag 2 juli in Giethoorn

Na het succesvol afsluiten van de training kan je je aansluiten bij de speciale Belevingsspecialistengroep om ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren. 

Wat is het verschil met een Happy Kids Massage trainer?


Een Happy Kids Massage trainer leert vooral hoe je de Happy Kids Massage methode kan aanleren aan volwassenen. Dit kan tijdens de training voor professionals, kriebelbox workshops of ouder/kind workshops. Maar ten alle tijden is er een volwassene bij betrokken die je de methode aanleert. De Fladderlessen zijn echt bedoeld om direct aan de kinderen te geven. Ze zijn hierdoor veel speelser en minder theoretisch maar vooral praktisch. Natuurlijk kan je zowel een HKM trainers zijn als een Belevingsspecialist en kan je beide trainingen volgen. Wanneer je de ene training hebt afgerond kan je de ander met korting op een ander moment volgen. 

Ontwerp zonder titel (12).png

Als HKM Belevingsspecialist mag je gebruik maken van het speciale logo en kan je je aanmelden voor de speciale facebookgroep voor Belevingsspecialisten. Hierin wordt regelmatig onderling extra informatie en tips met elkaar gedeeld. Er zijn inmiddels al 24 Belevingsspecialisten.

30729585_973973139423350_916570048752370

Anniek Lanoye

12-06-2021

Waarom vind ik het zo leuk om met de Fladderlessen aan de slag te gaan? Het hele concept klopt. Je vertrekt vanuit een hele mooie fantasiewereld. Fladder is een leuke avontuurlijke vlinder die je niet alleen in boeken vind, maar ook als handpop. De lessen maken de kinderen bewust van hun eigen lichaam, hun grenzen, ze kunnen zich ontspannen, verbinden met zichzelf, de natuur en anderen. Ze leren dat aanraking fijn kan zijn om te geven en ontvangen en dat je hier ook je grenzen in mag aangeven en dan natuurlijk de creatieve afsluiter. Ook helemaal mijn ding. Er zijn niet teveel stappen, en ook weer mooi weergegeven van eitje tot vlinder. Ik denk dat die herkenbaarheid een mooie rode draad vormt, kinderen kunnen zich in Fladder herkennen. Fladder is ook niet altijd blij, kent ook verdriet, pijn en gemis. Net als een echt kind.

angelique.jpg

Angelique v/d Berg

25-02-2021

Het gaan geven van de Fladderlessen lijkt me erg leuk. Ik vind het een grote aanvulling omdat het uit verschillende delen bestaat, zo komt alles aan bod. Vooral de ontspanning – verbinding – beleving is op scholen een grote en belangrijke combi. En dan ligt niet alleen het accent op het masseren.