• Corina Elzenaar

Ontspannende HKM tips voor Moederdag

Bijgewerkt op: 11 jan.

Met aandacht en liefde kom je al heel ver.Het is alweer bijna Moederdag. En een mooi Moederdag cadeau hoeft helemaal niet veel te kosten. In deze blog een aantal leuke tips met een minimale investering.

Zelf ben ik niet alleen moeder, maar ondertussen ook al 5 jaar de trotse oma van Kyara. Samen met haar en met mijn dochterNicole heb ik voor deze Moederdag een leuke video opgenomen, waarin we een Happy Kids Massage gedichtje laten zien. Meestal geven we HKM gedichtjes op de rug, maar dit keer heb ik er een speciale handmassage mee gemaakt. Nog leuker, want zo kan je je moeder ook aankijken tijdens de massage. Een handmassage draagt oa bij aan ontspanning en onderlinge verbondenheid.
De handmassage kan je eventueel ook combineren met een beetje handcrème zoals ik laat zien. Maar Kyara wilde het liever zonder doen. De video is te bekijken op: https://youtu.be/v2YlwgU3BVQ

En wil je graag de afbeelding hebben? Bijvoorbeeld om hem net als ik heb gedaan, in een kaart te plakken? Kijk dan in de Happy Kids Massage inspiratieclub op Facebook of op de Pinterest pagina van Happy Kids Massage.

Het Moederdag gedichtje bestaat uit slechts één van de Happy Kids Massage grepen, waardoor het ook eenvoudig door jonge kinderen te leren is. Oudere kinderen kunnen er natuurlijk ook andere grepen mee combineren wanneer ze bekend zijn met de HKM methode.Als thema voor deze Moederdag heb ik gekozen voor: Geluk. Want ik denk dat iedereen in deze tijden hiervan wel wat extra kan gebruiken. En heb je het al gezien? Als je vier hartjes aan elkaar maakt…. Dan krijg je het klavertje 4, dat staat voor geluk.

Om in het thema te blijven, heb ik voor dit jaar nog een extra massageversje gemaakt. Ook deze kan je op de hand geven, maar ook op de rug. En net als de vorige, hoef je enkel de hart-greep te kennen om hem te kunnen geven.Hoe leuk is het dan om moeder extra te verrassen en een gelukspotje voor haar te maken? Je hebt hiervoor een leeg/schoon potje nodig en je kan deze dan versieren, bijvoorbeeld met klavertjes 4 zoals ik heb gedaan. In mijn knutselkist bleek ik ook nog een zakje kleine lieveheersbeestjes te hebben. Eén daarvan op de deksel plakken maakt het nog leuker. Verkrijgbaar bij de Zeeman als ik het goed heb. Maar natuurlijk kan je het gelukspotje net zo maken als dat jij leuk vindt.

Daarnaast heb ik er twee geluksknijpers bij gemaakt van houten wasknijpers. Deze schilder je groen. Je knipt 4 kleine hartjes uit, plakt ze erop, en klaar is je geluksknijper. Je hoeft er niets op te zetten. Maar ik vond het leuk om op de blaadjes LOVE en HOPE te zetten. In mijn gelukspotje heb ik ook nog een kleine tube handcrème gedaan voor bij de massage. Deze komt bij de Lidl vandaan en is slechts € 0,99. Samen met de kaart waar het gedichtje op staat, heb je een superleuk Moederdag cadeau waar je haar zeker heel blij mee gaat maken.

Maar ben je niet in de gelegenheid een gelukspotje, kaart en/of knijpers te maken? Dan weet ik zeker dat alleen al de handmassage voldoende zal zijn. En het mooie is, deze kost helemaal niets, enkel liefde en aandacht. Zo simpel kan het soms zijn.

Een hele fijne Moederdag gewenst en heb je één of meer van deze tips gebruikt? Misschien ben je wel een juf en ga je er mee met je leerlingen aan de slag. Laat het mij dan weten. Dat zou ik echt superleuk vinden!


ontspannen groetjes

Corina Elzenaar

happykidsmassage@outlook.com


57 weergaven0 opmerkingen