Ontwerp zonder titel (9).png
296282753_783556055991536_7017980298833410813_n.jpg

Mijn naam is Corina Elzenaar. Naast welzijnscoach en masseuse ben ik ook uitgeefster van de Happy Kids Massage methodiek. En daarnaast mag ik mij sinds 2022 ook een Tantric Dance teacher noemen. Hoewel er zeker grote verschillen zijn in de verschillende werkzaamheden die ik doe, zie ik zelf vooral ook de overlappingen. Zowel (kinder)massage als Tantric Dance gaan over het aangeven van grenzen, aanraking, voelen en bewustwording van het lichaam.
Dankzij Tantric Dance blijf ik mijzelf steeds verder ontwikkelen, als mens en als teacher wat op alles een positieve invloed heeft.
En het is super om als teacher ook anderen te ondersteunen in hun proces. 

Mijn ervaring met Tantric Dance.

Al enkele jaren ben ik op verschillende manieren bezig geweest met vormen van tantrisch dansen. Toen echter Tantric Dance op mijn pad kwam voelde ik dat dit dé vorm is voor mij. Hij gaat dieper dan de andere vormen waarmee ik eerder bezig ben geweest. Tantric Dance heeft mij uitgedaagd nog bewuster te gaan voelen en vanuit dat gevoel te gaan leven. Ook heb ik lang te maken gehad met het niet duidelijk aan kunnen geven van mijn grenzen. Ik dacht dat ik het deed, maar wanneer daar dan weer overheen werd gegaan bleek ik toch niet duidelijk genoeg te zijn geweest. Het is fijn om hiermee te kunnen experimenteren tijdens de dans. Daarnaast ben ik mij bewust geworden dat ik het vooral heerlijk vind om enkel te hoeven volgen en vol overgave in de dans te kunnen gaan. Doordat je niets ziet ben je volledig overgeleverd aan je begeleider en wanneer je daarmee een vertrouwensband voelt kan je echt helemaal meegaan in de muziek, je gevoel en de dans. En het kan enorm verrassend zijn wat voor gevoelens er dan zomaar ineens naar boven kunnen komen. Er is geen goed/fout, geen oordeel, er zijn geen ingewikkelde pasjes te leren. Alles is goed wat er op dat moment is. 

Tantric Dance voor vrouwen
Als TD teacher organiseer ik evenementen speciaal voor vrouwen. Als welzijnscoach weet ik dat veel vrouwen het moeilijk vinden om werkelijk vrij te durven leven. Vaak zitten er op vele stukken beperkende gedachten. Sommige stukken kunnen heel spannend zijn. En hoewel we tijdens deze evenementen zowel in onze mannelijke als vrouwelijke energie (leider en volger) dansen, zullen we enkel met vrouwen onder elkaar zijn om zo meer veiligheid te kunnen bieden waaraan veel vrouwen toch behoefte lijken te hebben.


Wat is Tantric Dance?
Tantric Dance is een vorm van dansen waarin je vrij leert dansen vanuit je gevoel. Je danst als koppel samen waarin de één de leiding heeft vanuit de mannelijke energie, en de ander de volger is vanuit de vrouwelijke energie. Ieder mens heeft zowel deze vrouwelijke als mannelijke energie is zich. De volgers dragen een blinddoek en laten zich tijdens de dans leiden. Je danst samen vanuit je gevoel en alles wat er op dat moment naar boven komt. Dit kunnen gevoelens zijn als passie, sensualiteit, speelsheid, maar ook woede, verdriet, pijn... Het mooie is dat tijdens deze dans alles er mag zijn. Heb er geen oordeel op maar voel, ervaar en beweeg mee met dat wat zich aandient en eventueel tijdens de dans losgelaten wil worden.

 
Tantric Dance gaat ook over je grenzen aangeven. Hiervoor zijn stoptekens die je van te voren leert en waarmee de volger tijdens de dans kan aangeven even ruimte nodig te hebben. Uiteraard is er ook een teken waarmee aangegeven kan worden dat de dans weer hervat kan worden. 


Het is belangrijk dat zowel de leider als de volger goed gegrond zijn tijdens het dansen. Een duidelijke en bewuste ademhaling is daarin een belangrijk onderdeel. Iets waaraan tijdens het hele evenement aandacht zal worden gegeven. 


Wat kan je verwachten?
Tijdens een Tantric Dance evenement voor vrouwen beginnen we in een kring met een kort rondje en daarna een meditatieve reis op muziek langs de Chakra’s. Dit is om de Kundalini energie in het lichaam wakker te maken en te laten stromen. Kundalini energie is onze levensenergie. 


Vervolgens is er een pauze. 


Na de pauze gaan we verder met het Tantric Dance deel waarin je in koppels gaat dansen. In afstemming met de groep zal er regelmatig van danspartner gewisseld worden. En uiteraard van rol als leider of volger. Het is heel fijn en leerzaam om vanuit verschillende energieën met verschillende partners te dansen.


We sluiten het evenement wederom in een kring af zodat er eventueel nog dingen gedeeld kunnen worden wanneer hier behoefte aan is.
Het spreekt voor zich dat alles in een veilige setting vanuit vertrouwen plaatsvind.


Wat kan een Tatric Dance je brengen?
Tantric Dance bestaat al 15 jaar. Ervaringen met Tantric Dance hebben geleerd dat TD een effectieve manier kan zijn om meer zelfvertrouwen te krijgen. Veel mensen kunnen zich makkelijker overgeven aan intimitiet. Deelnemers geven aan dat ze makkelijker in contact kunnen komen met anderen. Ervaren meer verbondenheid met anderen. Ze voelen zich vrijer en speelser. Ze kunnen beter hun grenzen aangeven en makkelijker uiting geven aan hun verlangens. Tijdens TD leer je je eigen gevoel en emoties beter te begrijpen, meer ruimte geven aan je seksuele behoeftes en je creatiever te maken. Kortom om je leven in een flow te brengen. Behalve dat is het gewoon super fijn en tof om te doen! Het is heerlijk om je over te geven aan de Tantric Dance en daarbij te ervaren hoe het voelt de controle los te laten en in verbinding met je danspartner te worden uitgedaagd je grenzen op te zoeken.

Goed om te weten.
Binnen de Tantric Dance zijn er een aantal basis regels. Dit omdat vertrouwen en veiligheid boven alles gaan. Daarom is het goed om te weten dat:
* we elkaars lichaam, ruimte en geest respecteren.
* we elkaars seksuele lichaamsdelen (waaronder ook de borsten) niet aanraken. Ook de buik kan een gevoelig punt zijn. Wanneer je niet wil dat deze wordt aangeraakt, geef dit dan ook van te voren alvast aan.
* geef duidelijk van te voren aan wanneer er andere dingen zijn om rekening mee te houden tijdens het dansen. Bijvoorbeeld lichamelijke klachten.
* STOP de dans wanneer dit wordt aangegeven.
* we dansen uitsluitend met de kleding aan.
* tijdens de dans wordt er niet gesproken. Wel zullen er tussendoor momenten zijn waarin ervaringen kunnen worden gedeeld.

 

Algemeen
Vrijdag 7 oktober van 20.00 t/m circa 22.30 uur
locatie: Onnastraat, Steenwijk
Bijdrage: € 15,- p.p. incl. koffie/thee


Er is plek voor maximaal 8 dames. 
Aanmelden door een bericht te sturen naar 06-33610519
 

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

Gecertificeerd Tantric Dance teacher door Art of Loving, zie https://teachers.tantricdance.nl voor meer informatie.

Logo.png