HKM Training voor ouders

Ben jij ouder van een kind met concentratie problemen? Is je kind druk, heeft weinig vriendjes en kan je kind slecht in slaap komen? Ben je op zoek naar nieuwe mogelijkheden? 

Heb je behoefte aan meer rust en onderlinge verbondenheid binnen het gezin?

Masseer je je kind/kinderen wel eens maar "doe je maar wat" en wil je nieuwe technieken leren die zowel over de kleding als op de blote huid gegegeven kunnen worden?

Ik spreek de laatste jaren steeds vaker ouders die zich zorgen maken over hun kinderen. Ze lopen vast in het huidige schoolsysteem, zijn druk, slapen slecht, zijn soms zelfs onhandelbaar, depressief en medicatie lijkt soms de enige oplossing.

Als moeder van twee dochters met ieder hun eigen levensuitdagingen als HSP en PDD-Nos weet ik heel goed hoe moeilijk het kan zijn. Mijn dochters zijn inmiddels 18 en 22, maar het is een hele uitdaging geweest en soms nog steeds om voor hen de juist hulp en begeleiding te vinden die bij hun paste en te kijken wat ze nodig hadden en de jongste nog af en toe heeft. Voor beide was de behoefte heel verschillend. Hierdoor heb ik niet alleen als massagetherapeut en gezinscoach veel ervaring opgedaan de afgelopen 18 jaar, maar ook als moeder, en zelfs de laatste jaren als oma van een kleindochter met een chronische darmafwijking. Ik weet als geen ander hoe moeilijk en zelfs vermoeiend het kan zijn. We willen het beste voor ons kind maar hoe combineer je dit met je dagelijkse werkzaamheden? Je werk en je huishouden? Je wil het beste voor je kind, maar soms kom je gewoon tijd te kort.

Ik heb geleerd dat het heel belangrijk is om vooral ook goed voor mezelf te zorgen. Wanneer ik rustiger ben, straal ik dit uit waardoor de kinderen zelf ook rustiger worden. Daarnaast heb ik tijdens de vele massageopleidingen die ik gevolgd het de afgelopen jaren technieken geleerd die niet alleen mijzelf, maar ook mijn kinderen enorm hebben geholpen. Vanuit mijn ervaring en kennis heb ik de Happy Kids Massage methode ontwikkeld die eenvoudig in het dagelijkse ritme is toe te passen en die meer ontspanning en onderlinge verbondenheid voor jezelf en je kind/kinderen. Een methode die inmiddels in binnen en buitenland al succesvol wordt toegepast en die niet veel tijd hoeft te kosten voor een duidelijk merkbaar effect.

En deze zou ik heel graag ook aan jou willen leren.

Niet alleen zorgt het voor ontspannen en meer onderlinge verbondenheid binnen het gezin. Maar je zal merken dat jullie beter kunnen slapen, je kind meer zelfvertrouwen krijgt, de concentratie verbeterd, je kind beter in zijn/haar vel komt te zitten. Niet alleen je kind, maar jij ook. Door massage te geven en ontvangen maakt zowel de gever als ontvanger gelukshormonen als Oxytocine aan. Onderzoek heeft aangetoond dat er enorme verschillen merkbaar zijn bij toepassing van 3x 10 min. per week. Zelfs bij kinderen met ADHD. Ik ken verhalen dat er vaak geen slaapmedicatie meer nodig is na het regelmatig toepassen van HKM voor het slapen gaan. Kinderen vragen er gewoon om.

Wat is de Happy Kids Massage methode?

Dit is een vorm van kindermassage die meestal over de kleding heen gegeven wordt. Maar tijdens deze training leer je de grepen ook met olie op de blote huid te geven.  Je kan dan uiteindelijk zelf per situatie kijken wat het beste past bij jullie.

En bij deze vorm van massage hoef je echt niet aan moeilijke technieken te denken. Ik heb de methode zo ontwikkel dat het door iedereen eenvoudig is toe te passen op iedere locatie en gewenst moment van de dag. Daarnaast is de massage super leuk om te combineren met kriebelliedjes en massagegedichtjes waardoor het voor kinderen nog leuker is. Echt even een momentje voor jullie samen. Ook de kinderen pakken het vaak al snel zelf op en wees niet verbaasd als jij vermoeid op de bank zit en ze jou spontaan gaan masseren.

Over de training.

Basis training Happy Kids Massage 

programma:

11.00 uur: start van de dag met kort voorstelrondje en een stukje theorie over de uitleg van de massage

12.30 uur: lunch

13.15 uur: start uitleg van de Happy Kids Massage grepen over de kleding + oefenen zowel voor ontspanning als icm liedjes

14.45 uur: korte pauze

15.00 uur: uitleg van de grepen op de blote rug + oefenen + tips voor het maken van je eigen kriebelkist

17.00 uur: afsluiting

De kosten voor deze dag  € 149,- p.p. incl. lunch, hand-out HKM family cards twv € 22,- en certificaat

Ik begrijp dat dit best een investering is. Maar massage heeft alleen effect wanneer je het regelmatig toepast. Dus wanneer je bijvoorbeeld 10x naar een masseur zou gaan ben je het ook kwijt. Uiteindelijk bespaar je dus tijd, geld en kan je het inzetten op de momenten dat het nodig is.

Extra materialen zoals de boeken zijn los verkrijgbaar

data: 

zaterdag 25 januari van 11.00 tot 17.00 uur

Meld je aan door een mailtje te sturen met je gegevens en de naam van de training naar happykidsmassage@outlook.com 

Liever een andere datum? Vanaf 2 pers. tot max. 4 pers. kan het ook op een datum in overleg. Deze training wordt alleen gegeven op Burg. Stroinkweg 71 in Zuidveen. (Bij Steenwijk)

Een andere mogelijkheid is om de HKM meets Do Terra workshop te volgen.

Deze workshop is natuurlijk veel minder uitgebreid maar een leuke kennismaking met Happy Kids Massage en Do Terra. Meer informatie over deze workshop vind je HIER

Na het volgen van de training kan je je aansluiten bij de speciale HKM Club voor ouders op facebook waarin ik regelmatig nieuw materiaal en tips zal delen en waarin jullie ook ervaringen en tips met elkaar kunnen delen.

De training wordt aan 2 tot maximaal 4 pers. tegelijkertijd gegeven zodat er voldoende tijd en aandacht is voor eventuele aanpassingen ivm kinderen die een speciale levensuitdaging hebben.

Door het volgen van de training en het toepassen van Happy Kids Massage binnen je gezin leer je niet alleen nu je kind/kinderen ontspannen en wat ze kunnen doen tegen stress. Maar geef je ze ook een waardevolle basis mee voor hun toekomst.

Ik ben er van overtuigd dat wanneer kinderen dit al op jonge leeftijd van huis uit meekrijgen, er in de toekomst minder lichamelijke klachten ten gevolg van stress zullen zijn.

Wil je meer weten over de training of je aanmelden? Stuur dan een mailtje met je gegevens naar happykidsmassage@outlook.com 

Mijn wens was; professionelere massagegrepen leren welke ik kan inzetten voor een massage bij mijn zoontjes.
Liefdevolle tijd met hen doorbrengen en met volle aandacht bij hen zijn, ondanks alle drukte. De dag of week bij hen laten bezinken en de overdaad aan prikkels even laten verdwijnen. 
Bij Corina een leuke, leerzame, inspirerende en gezellige dag gehad. Er heerste een ongedwongen en ontspannen sfeer en Corina heeft veel kennis te delen vanuit verschillende werkvelden.
Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan met mijn zoontjes. Dat wordt een ontspannen feestje! 

Clarinda

Happy Kids Massage

liefdevolle, respectvolle, gewenste aanraking met aandacht over de kleding heen gegeven.

Email: happykidsmassage@outlook.com

Telefoon: 06-33610519
KVK Zwolle : 05073940

stuur een berichtje