top of page

Happy Family
Coaching
 programma

Heb je behoefte aan meer rust en balans binnen jullie gezin?

Heb je kinderen die te maken hebben met uitdagingen als slaapproblemen, concentratie problemen of weinig zelfvertrouwen en wil je hier graag verandering in aanbrengen?

Je herkent het misschien wel. Je kind kan niet slapen. Regelmatig komt hij of zij uit bed. Is bang om te gaan slapen of wordt midden in de nacht huilend wakker. Steeds vaker hoor ik zelfs verhalen van paniekaanvallen midden in de nacht bij kinderen.

Onderzoek heeft aangetoond dat 1 op de 3 kinderen slaapproblemen heeft. Grote kans dus dat jouw kind hier dus ook last van heeft.

Een kind dat slecht slaapt heeft invloed op het hele gezin. Slaapproblemen zorgen voor meer stress, slechtere prestaties, niet goed in je vel zitten en een verstoring van de verbondenheid binnen het gezin.

Maar wist je dat je met behulp van massage en meditatie dit probleem kan verminderen of zelfs verhelpen?

 

Gelukkig gezin houdt handen vast

Daarnaast is er een hele groep kinderen die te maken hebben met andere uitdagingen. Denk aan ADHD of concentratie problemen. Onderzoek heeft aangetoond dat ook hier massage kan bijdragen aan grote verbeteringen.

Happy Kids Massage Investering

Investering € 295,-.

Dit is incl.:

* minimaal 4 uur persoonlijke coaching

* 12 weken lang vragen tussendoor vragen kunnen stellen via whatsapp

* online training kindermassage + handboek

* onbeperkt toegang tot online platvorm met het 8 stappen plan en veel extra masterclasses

* toegang tot de customer community van Happy Kids Massage

* onbeperkt toegang tot de HKM club om algemene vragen te stellen

* BONUS: online training Aroma (kids) Massage, een heerlijke massage met etherische olie die niet alleen voor kinderen geschikt is.

Corina Elzenaar

Maak gratis en vrijblijvend een afspraak door te bellen of een bericht te

sturen via de onderstaande link. 

Aanraking is een eerste levensbehoefte. We hebben het nodig voor een goede en gezonde ontwikkeling. We leven echter in een drukke maatschappij waarin er steeds minder vaak echt met aandacht wordt aangeraakt. Dit kan zelfs lijden tot huidhonger. Een probleem wat we helaas steeds vaker zien voorkomen. Ook bij kinderen. Massage/gewenst aanraking zorgt voor een ontspanningsreactie. Zo verlaagd het de bloeddruk en de hartslag. Het verhoogd het oxytocine niveau en verlaging van het cortisol  niveau. Dit alles bij elkaar creëert kalmte en rust waardoor kinderen beter kunnen slapen.

Daarnaast maakt het lichaam tijdens een massage ook andere gelukshormonen aan al serotonine en dopamine die ieder weer een positief effect hebben op het lichaam zoals een betere focus, meer zelfvertrouwen en socialer gedrag.

 

Maar welke massage kan je dan het beste geven? Hoe lang moet je masseren? Moet dit met olie of kan het ook anders? Moet ik dan altijd alleen in de avond masseren of kan het ook overdag? Mijn kind houd niet van massage, wat kan ik dan doen? Allemaal vragen die ik regelmatig van ouders krijg.

In combinatie met mijn handboek: Oefeningen en tips voor ontspannen Happy Kids, begeleid ik, Corina Elzenaar, ouders en leer ik ze hoe ze aan de slag kunnen gaan met ontspanningsoefeningen en massage. Helaas wordt massage  in onze cultuur vaak gezien als luxe of leuk tussendoortje. Maar ervaring heeft geleerd dat wanneer massage een vast onderdeel van de opvoeding zal worden dit niet alleen nu maar ook in de toekomst zowel mentale als lichamelijke klachten kan helpen voorkomen.

Vele onderzoeken hebben ondertussen de voordelen van massage, mindfulness en meditatie al aangetoond. Zo is er bijvoorbeeld wetenschappelijk bewezen dat premature baby’s zich tot 47% beter en sneller ontwikkelen dankzijn een dagelijkse massage. 

Een slechte nachtrust is slechts één van de vele problemen die met behulp van massage verminderd of verholpen kan worden. Zo draagt het programma ook bij aan meer onderlinge verbondenheid, krijgen kinderen meer zelfvertrouwen en leren om wat ze kunnen doen bij overprikkeling.

Maar daar heb ik geen tijd voor! Hoor ik veel ouders vaak zeggen. Wist je dat je met een massage van 5 min. Per dag al een verschil kan maken? Of met 3x in de week een massage van 10 min. Dat is slechts 30 min. Per week! Oxytocine wordt bijvoorbeeld al na 40 seconden door het lichaam aangemaakt. Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat de 3x per week formule bij kinderen met ADHD klachten naar een maand al enorme verbeteringen in de concentratie lieten zien.

En dat moet toch wel lukken om iedere avond de tijd te nemen om je kind te ondersteunen om ontspannen te gaan slapen? Uiteindelijk heb je daar zelf ook veel voordeel van. Die 5/10 min. per keer leveren je vele minuten extra rust, ontspanning én slaap op!  Het is vooral een kwestie van keuzes maken. Wat vind je belangrijk.

We zijn zo gewend om te leven vanuit een ambulance mindset. Pilletje er in en weer door. Als het maar zo min mogelijk tijd kost. Maar dit heeft tot gevolg dat steeds meer mensen ziek worden. Het lichaam geeft haar grenzen aan, maar we weten niet meer hoe we moeten luisteren. We gaan er keer op keer overheen waardoor we vaak alleen maar meer lichamelijke klachten krijgen of tegen steeds meer uitdagingen aanlopen. Kijk naar alle mensen die overspannen zijn of een burn-out krijgen. Als we zo doorgaan wordt dit alleen maar erger! Onze kinderen zijn onze spiegels. Zij geven aan dat het zo niet goed gaat en dat er snel iets moet veranderen! Ik ga jullie helpen om te leven vanuit een wellness mindset. Want we willen niet alleen de ongemakken die er zijn verminderen, maar toekomstige voorkomen, toch? Niet alleen bij onze kinderen, maar ook bij onszelf.

Je kan natuurlijk zelf aan de slag gaan met massage. Maar ervaring heeft geleerd dat het toch in de praktijk vaak lastig blijft om het ook echt te integreren in jullie dagelijkse drukke ritme. Je doet het even een paar keer, en na een week of 2 blijft het er alweer bij. Daarom heb ik een speciaal programma van ontwikkeld. Tijdens dit programma ben ik 12 weken lang jullie persoonlijke coach en leer ik je niet alleen hoe je oa massage kan inzetten binnen je gezin, maar deel ik daarnaast veel extra tips, kennis en informatie waar het hele gezin gebaad mee zal zijn. Ook geef ik je iedere week even een kleine reminder als extra steuntje in de rug.

Is dit echt iets voor jullie? Maak dan nu meteen een afspraak voor het gratis kennismakingsgesprek door te bellen of een bericht te sturen via de onderstaande link.

Het programma bestaat uit:

 • Persoonlijk intake gesprek (telefonisch)

 • 8 stappen plan om zowel de ontspanningsoefeningen als massage rustig te integreren in het dagritme van jullie gezin

 • weekplanner

 • iedere stap heeft een extra masterclass met aanvullende tips, vragen en oefeningen voor meer bewustwording, inzichten en persoonlijke ontwikkeling (dit alleen is al een complete online training op zich)

 • Online training kindermassage + handboek: Oefeningen en tips voor ontspannen Happy Kids + verzendkosten. Deze is los verkrijgbaar voor € 72,50

 • tussentijds coaching gesprek via de telefoon of video bellen na 6 weken 

 • Persoonlijk eindgesprek (telefonisch)

 • mogelijkheid om onbeperkt vragen te stellen via whatsapp tijdens het programma waarop je binnen 24 uur antwoord krijgt

 • het programma duurt 12 weken zodat 4 weken extra de tijd hebt om de 8 modules te doorlopen. Uiteraard behoud je wel onbeperkt toegang.​

Familie bespreekt het happy kids massage programma met Corina Elzenaar

Bonussen:

 • Masterclass over het gebruik van etherische oliën bij kinderen door Léanne Lovink van Helio.nl

 • 1 jaar gratis toegang tot de HKM customer community twv € 25,-

 • onbeperkt tot HKM club waar je nadien ook terecht kan voor algemene vragen. Niet alleen ik zal hier antwoord op geven maar misschien dat één van de HKM trainers je ook extra tips zal geven.

 • Aroma (kids) Massage training online twv € 50,-

Voor wie?
Het programma is bedoeld voor ouders van kinderen tussen de 4 t/m circa 12 jaar. 

Niet alleen leer je tijdens dit programma hoe je onder andere massage, meditatie en mindfulness kan inzetten bij je kinderen om hun welzijn te ondersteunen, nachtrust te verbeteren en ze meer zelfvertrouwen te geven. Ook ga je aan de slag met jezelf. Want vaak heeft het gedrag van het kind te maken van alles wat er om hem/haar heen gebeurd en het is belangrijk om hier bewustzijn op te krijgen zodat er ook echt grote veranderingen kunnen plaatsvinden. 

 

Het programma gaat zeker meer rust en balans brengen in je gezin!

Maar wat nog meer?

Het programma kan op verschillende vlakken wat opleveren. Uiteraard is dit ook afhankelijk van wat de uitdagingen zijn. Tijdens de persoonlijke gesprekken gaan we met die onderwerpen aan de slag waar jij/jullie graag verandering in willen. Voor de ene is dat meer verbondenheid binnen het gezin, voor de ander een betere nachtrust of meer zelfvertrouwen. Daarnaast zal je veel meer bewustwording gaan krijgen op verschillende dingen waardoor je/jullie anders in het leven gaan staan. En dit heeft weer een positief effect op het hele gezin.

"Nova is zekerder geworden en losser. Ze durft veel meer, en gaat ook met vriendinnetjes mee uit school. Ze heeft veel meer zelfvertrouwen en minder angst om alleen te zijn".


"Maud gaat vol zelfvertrouwen naar haar sportclubjes en ook het naar bed brengen door mijn man gaat heel goed". (Maud was een echt mama's kindje en wilde niet door haar vader naar bed gebracht worden of dat haar moeder haar alleen lied bij sportles)

"Ik hoopte te bereiken dat mijn middelste zoon (met uitdagingen) meer in zijn lichaam zou kunnen helpen en te aarden (met voeten op de grond je energie ontladen). Dat hij ervaart waar zijn lichaam begint en eindigt, zijn eigen grenzen ervaart, deze beter kan aangeven en ook hierdoor meer besef ontwikkeld van de grenzen van de ander.
Ook hoopte ik dat alle drie mijn kinderen ervaarde dat ik en mijn partner (wat we hebben samen gemasseerd) met liefde en aandacht bij hen zijn. Dat we, naast alle spelletjes en activiteiten die we samen ondernemen, ook het fysieke stukje (dat wel wat minder begon te worden gezien de leeftijden), ook voelde. Dat er meer fysiek contact was vanuit verbinding: knuffelen, friemelen, aanrakingen. Dat de behoefte aan fysiek contact ook werd ingevuld en dat er dat deze manier van aanraking ook normaler werd.

Ik kan niet anders concluderen dat alle doelen zijn behaald en dat aanraking / masseren en het vertrouwen wat is ontstaan in de aanraking enorm is gegroeid. De ontspannenheid in aanraking is gegroeid, ze komen ook meer knuffelen en ik als ouder sta er ook steeds meer voor open. Het mooie vind ik ook dat ze alle drie om massages vragen, vaak voor het slapen gaan of als we op de bank zitten. Ze vinden het echt heel fijn en ik als ouder merk dat ik het ook fijn vindt om op die manier contact te maken met mijn kinderen".

 

"Onze zoon kom nu nog maar 1 tot 2x 's nachts zijn bed uit in plaats van de 10x voordat we met het traject begonnen. Regelmatig slaapt hij zelfs al helemaal door. Dit geeft enorm veel rust". 

 

Wat is precies de bedoeling?
Tijdens het programma leer je de Happy Kids Massage methodiek op meerdere manieren toepassen. Bij het programma zitten duidelijke voorbeeldvideo’s en je leert in 8 stappen hoe je verschillende vormen van massage, meditatie en mindfulness kan toepassen. Met de handige weekplanner kunnen jullie per week de massage en ontspanningsoefeningen gaan inplannen.
Als het mogelijk is zou ik adviseren dat alle ouders/opvoeders, indien mogelijk, de massages gaan leren. Deze kunnen ze eventueel ook met elkaar oefenen. Groot voordeel is dat de massages ook heel fijn zijn voor volwassenen. Zo kunnen jullie elkaar ondersteunen en wordt het hele gezin erbij betrokken. Wat effect zal hebben op het welzijn van alle gezinsleden.

Nieuw: Daarnaast heb ik extra masterclasses opgenomen waarin ik veel aanvullende tips, kennis en informatie deel die je kan bekijken ter voor meer inspiratie en bewustwording. Hier zit ook een handige handout bij met de vragen zodat je hier voor jezelf mee aan de slag kan. Deze video's bij elkaar zijn al een online training op zich, maar kan je uiteraard ook weer in je eigen tempo kijken.

Wie is Corina Elzenaar?

Ik heb al ruim 22 jaar ervaring op het gebied van massage, wellness en coaching. Naast dat ik 13 jaar een eigen wellness centra heb gerund, ben ik sinds ruim 5 jaar de uitgeefster van de Happy Kids Massage methodiek. Daarnaast hebben we als gezin veel te maken gehad met verschillende uitdagingen op het gebied van onze gezondheid. Om hiermee om te gaan heb ik vele trainingen en cursussen gevolgd. Uiteindelijk heeft alles er aan bijgedragen dat ik een expert ben geworden op het gebied van ontspanning, welzijn en hoe ik goed voor mezelf en mijn omgeving kan zorgen. Al deze kennis is verwerkt in dit programma. 

Inmiddels heb ik meer dan 100 HKM trainers mogen opleiden de afgelopen jaren waardoor we gezamenlijk al duizenden kinderen hebben kunnen ondersteunen met de methodiek. Dankzij de ervaringen die hierbij zijn opgedaan heb ik de afgelopen jaren de methodiek steeds verder kunnen verbeteren. Naast alle opleidingen en trainingen die ik al heb gevolgd blijf ik me verder ontwikkelen omdat ik persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk vinden is deze steeds veranderende maatschappij. Als expert op het gebied van massage en wellzijn wordt ik regelmatig gevraagd voor het schrijven van artikelen, een podcast of interview. Zo heb ik mee gewerkt aan de handreiking voor de palliatieve zorg voor kinderen met kanker voor IKNL en schrijf ik al 4 jaar artikelen voor Pure Child magazine. Maar ook voor magazines als Kinderopvang totaal heb ik al meerdere keren artikelen mogen schrijven. Meer over mijn persoonlijke verhaal is te lezen op Corina Elzenaar

Nu de methodiek staat wil ik naast het trainen en begeleiden van de HKM trainers mij meer gaan richten op het persoonlijk coachen van gezinnen omdat ik merk dat hier steeds meer behoefte aan komt. Door lange wachtlijsten in de regulaire zorg lopen steeds meer gezinnen vast, zijn er steeds meer kinderen met slaapproblemen, depressie en weinig zelfvertrouwen en is er behoefte aan directe hulp. Dat kan ik jullie met dit programma bieden.

Waarom eerst een kennismakingsgesprek?

Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we waar je/jullie tegenaan lopen en waar je mee aan de slag wil. Ik zal dan met een open blik kijken of het programma daarvoor geschikt is. Ik vind het belangrijk dat er een klik is en vertrouwen. En werk enkel met mensen die ook echt aan de slag willen met datgene wat ik te bieden heb. Want alleen wanneer je ook echt aan de slag gaat met de tips en oefeningen, dan kan je echt grote veranderingen teweeg brengen. Motivatie is dus erg belangrijk. Uiteraard is er ook alle ruimte om vragen te stellen aan mij. Het kennismakingsgesprek duurt circa 30 min. 

Wil je daarna starten met het programma, dan ontvang je eerst van mij een aantal vragen die een voorbereiding zijn op het eerste intake/coaching gesprek.

100% tevredenheid = 0%risico.

Gaat dit mij wel helpen? Werkt dit wel voor ons? Past het wel bij ons? Ga ik dit wel kunnen?

Ik begrijp dat het een hele investering is maar sta 100% achter dit programma. Daarom krijg je het volledige aankoopbedrag van mij terug wanneer jullie geen enkel resultaat hebben geboekt en geen van de doelstellingen die we van te voren maken zijn behaald.  

Voorwaarde is uiteraard wel dat je/jullie:

* alle drie de coaching gesprekken hebben gehad

* de vragen in de handout hebben beantwoord en dit kunnen bewijzen

* jullie ook echt aan de slag zijn gegaan met de massages (demonstratie in video)

* 12 weken actief zijn bezig geweest met het programma en hiervan regelmatig updates hebben gedeeld

Wanneer je ook na het programma de tips en tools blijft toepassen zal dit bijdragen aan meer ontspanning en rust voor de rest van jullie leven!

Happy kids massage

Touch the body.

Heal the mind.

Calm the spirit.

Ervaring van een gezin.

Nog geen jaar geleden heb ik mee gedaan aan het programma voor onze dochter Romee. Vanaf baby af aan was ze erg gevoelig, veel ziek, onrustig en in het ziekenhuis werd gezegd dat ze een huil baby was.

Ook tijdens mijn zwangerschap heb ik Romee bijna tot niet gevoeld waardoor ik onder strenge controle stond. Nu pas besef ik dat dit allemaal heeft mee gespeeld tot aan de geboorte en hoe zei was/is als baby en kind.

Ik ben twee jaar lang depressief geweest, ik sliep niet, voelde mij somber en had geen energie meer. Door verschillende therapieën heb ik dit in 1,5 jaar gelukkig kunnen verwerken. Maar toen..... er was nog iemand, onze dochter Romee die er al die tijd door heen heeft gehuppeld. Nu kwam bij haar de klap.

Ze sliep slecht, was erg bang, huilde veel en kon haar emotie's niet benoemen.

Het HKM programma kwam dus voor ons op precies het juiste moment. We zijn meteen actief aan de gang gegaan en dit is wat Romee nodig had. Hadden we het maar eerder ondervonden. Ze vind het heerlijk als ze onrustig is om een massage te krijgen of een kriebel liedje samen te doen.

Ze speelt het zelfs na met haar eigen poppen, dit is zo fijn om te zien. Er zijn bepaalde periodes wanneer we merken aan haar dat ze echt onrustig is, juist dan passen we de happy kids massage methode extra toe.

Het is echt een verrijking voor ons als gezin! Bij het woord buikpijn wuifden we het altijd een beetje weg, nu gaan we hier dieper op in. Waar zit het? Wat voel je? Ze word gehoord en ik wil haar niks anders dan dat als moeder meegeven.

Ik ben werkzaam in de kinderopvang en ik ga me nu nog verder verdiepen in de methodiek zodat ik deze ook aan collega's en andere ouders door kan geven. Ieder kind moet zich toch veilig en vertrouwd voelen? Gevoelens mogen er zijn want die bestaan en dat heb ik door deze methode geleerd.

Baby's verdienen ook alle aandacht ook al is hier geen tijd voor soms op een hele drukke dag, iedere werkdag plan ik hiervoor een moment in omdat het zo belangrijk is.

- Christa

bottom of page