top of page

Kriebelbox workshop

Ben jij een leerkracht of werkzaam in de kinderopvang en wil je door middel van onderlinge kindermassage en aanraakspel graag aan de slag met de Happy Kids Massage methode?

De Kriebelbox workshop is de meest laagdrempelige workshop voor professionals die we hebben.

Helaas hoor ik regelmatig dat leerkrachten of pedagogische medewerkers denken dat de onderlinge kindermassage zomaar kunnen gaan inzetten in een groep nadat ze enkel een boek hebben gekocht. Maar om onderlinge kindermassage op een verantwoorde en veilige manier te kunnen toepassen in een groep is het van belang, net als met alles, dat je de basisstappen kent. Aan de slag gaan met onderlinge kindermassage is zoveel meer dan een beetje elkaar kriebelen op een liedje. Het kan een waardevolle toevoeging zijn, mits het op de juiste manier, stap voor stap wordt aangeleerd. 

Binnen de Happy Kids Massage hebben we hier een 3-stappen en 5-stappenplan voor ontwikkeld die je helpen om onderlinge kindermassage en aanraakspel te integreren in je groep. 

Het 5 stappenplan leer je tijdens de training: rust en verbinding in de groep. Deze is meer het meeste geschikt voor het basisonderwijs. Speciaal voor pedagogisch medewerkers die werken met jonge kinderen is er de Kriebelbox workshop.

grepen met roze blauw
Kriebel massage

Wat te verwachten?

 • Je leert de theoretische basiskennis over "onderlinge kindermassage". Waar komt het vandaan en hoe komt het dat het zoveel effect heeft? We gaan het onder andere hebben over de werking van stress- en gelukshormonen op het lichaam, de aanmaak van oxytocine en het belang van aanraking op een goede ontwikkeling en gezondheid.

 • Je leert hoe je door middel van een 3 stappenplan onderlinge kindermassage en aanraakspel introduceert in je groep.

 • Je leert alle Happy Kids Massage grepen toepassen.

 • Je leert de de vele mogelijkheden van het inzetten en maken van een kriebelbox. Het favoriete onderdeel binnen de kinderopvang.

 • Je leert hoe je ongeruste ouders uitleg kan geven over de voordelen van onderlinge kindermassage.

 • Na het afsluiten van de training ontvang je een certificaat.

Draagt bij aan:

 • ontwikkeling van de tastzin

 • bewegend leren

 • er ontstaat meer onderlinge verbondenheid de groep

 • kinderen vertonen socialer gedrag

 • helpt de concentratie te verbeteren

 • is een waardevolle aanvulling bieden op een gezonde opvoeding

 • draagt bij aan een betere weerstand

 • kinderen leren al op jonge leeftijd hun grenzen aan te geven en die van elkaar te respecteren

 • hierdoor worden ze weerbaarder tegen ongewenste aanraking

Op 2 februari 2023 mocht ik voor Kinderopvang Totaal een podcast aflevering opnemen over Huidhonger, aanraking en de mogelijkheden van "massage/kriebelen" in de kinderopvang. Klik HIER om de aflevering te beluisteren. 

In het webinar van 8 febr. 2022 heb ik een interview gehad met Petra en Chantal die beide de Happy Kids Massage methode

al in de kinderopvang toepassen. Tijdens dit interview delen ze hun ervaring en is het opvallend hoe verschillend ze

het beide toepassen. Een inspirerend webinar, zeker de moeite van het kijken waard. 

Lijkt het je leuk om net als Petra en Chantal zelf ook Kriebelbox workshops te geven? Wordt dan ook een Happy Kids Massage trainer.

Aanvullende informatie

Na het volgen van de circa twee uur durende kriebelbox workshop kan je meteen aan de slag.

Bij de workshop ontvang je :

Pakket 1: een kriebelbox met tenminste 5 kriebelmaterialen en het HKM boekje voor jonge kinderen

Prijs € 85,- p.p. incl. btw, materialen en certificaat 

Pakket 2: Fladder pakket met de Fladder handpop, het boekje: Fladder en het grote dierenbos en bonus materiaal

Prijs € 90,- p.p. incl. btw, materialen en certificaat

Data en tijd vanaf 2 personen in overleg te bepalen. 

Locatie: Vosjacht 9 in Giethoorn of kijk naar een trainer in de buurt.

Deze training is ook voor groepen vanaf 6 pers. op locatie te boeken tegen een groepstarief. Informeer voor een offerte hiervoor via happykidsmassage@outlook.com of neem contact op met een trainer in de buurt.

Kijk of er een Happy Kids Massage trainer actief is bij je in de buurt. 

 

Bij optie 2 zit het unieke Happy Kids Massage Fladder pakket dat speciaal voor Happy Kids Massage is ontworpen.

In het boekje staan verschillende thema's die je vervolgens kan verwerken in je lessen. Bijvoorbeeld verliefd, verdrietig of vriendschap.

De handpop is een gemakkelijke manier om contact te maken met de kinderen, ook met degene die het misschien nog wat spannend vinden.

Kriebelbox massage begeleidings gids
Groep jongeren

Massage draagt bij aan meer onderlinge verbondenheid binnen de groep.

Wat is de meerwaarde van het volgen van de training?

Je krijgt in een training: Rust en verbinding is de groep, veel tips bv wat te doen als kinderen het(eerst) niet willen of het spannend vinden. Super belangrijk, anders bestaat het risico dat je over iemands grenzen gaat. Dat je het gaat afdwingen of dat kind onder groepsdruk bezwijkt.(doe niet zo flauw...) Dus hoe jij de grenzen bewaakt. (Dus niet zomaar kietelen terwijl je de HKM toepast of aanraken op lichaamsdelen welke niet afgesproken zijn!!!) Daarnaast hoe informeer je de ouders dat jij het toepast op school of opvang. De training is dus meer dan alleen de technieken kennen.

- Marjan Groeneveld

Ik vond vooral dat de grepen in de training duidelijker staan uitgelegd dan op de kaarten/het boek en de persoonlijke feedback heeft zeker meerwaarde.

- Mirjam van der Beek

Ik vond het heel prettig om er zeker van te zijn dat je de grepen en de regels goed toepast en ook superfijn om goed de voordelen van onderlinge kinder massage te kunnen uitleggen! Ondanks dat ik eerst dacht dat ik al goed met het boek kon werken bemerkte ik bij de lessen toch echt dat ik het niet helemaal goed deed!

Ik kan iedereen echt aanraden een cursus te volgen en HKM daarna met plezier op de juiste wijze toe te passen op school, kinderdagverblijf of thuis!

- Petra de Ruijter

bottom of page