top of page

Coaching programma

Herken je dat. Je kind kan niet slapen. Regelmatig komt hij of zij uit bed. Is bang om te gaan slapen of wordt midden in de nacht huilend wakker. Steeds vaker hoor ik zelfs verhalen van paniekaanvallen midden in de nacht bij kinderen.

Onderzoek heeft aangetoond dat 1 op de 3 kinderen slaapproblemen heeft. Grote kans dus dat jouw kind hier dus ook last van heeft.

Een kind dat slecht slaapt heeft invloed op het hele gezin. Slaapproblemen zorgen voor meer stress, slechtere prestaties, niet goed in je vel zitten en een verstoring van de verbondenheid binnen het gezin.

Maar wist je dat je met behulp van massage en meditatie dit probleem kan verminderen of zelfs verhelpen?

314928924_1130172384299419_1739269940456220066_n.jpg

Aanraking is een eerste levensbehoefte. We hebben het nodig voor een goede en gezonde ontwikkeling. We leven echter in een drukke maatschappij waarin er steeds minder vaak echt met aandacht wordt aangeraakt. Dit kan zelfs lijden tot huidhonger. Een probleem wat we helaas steeds vaker zien voorkomen. Ook bij kinderen. Massage/gewenst aanraking zorgt voor een ontspanningsreactie. Zo verlaagd het de bloeddruk en de hartslag. Het verhoogd het oxytocine niveau en verlaging van het cortisol  niveau. Dit alles bij elkaar creëert kalmte en rust waardoor kinderen beter kunnen slapen.

Daarnaast maakt het lichaam tijdens een massage ook andere gelukshormonen aan al serotonine en dopamine die ieder weer een positief effect hebben op het lichaam zoals een betere focus, meer zelfvertrouwen en socialer gedrag.

 

Maar welke massage kan je dan het beste geven? Hoe lang moet je masseren? Moet dit met olie of kan het ook anders? Moet ik dan altijd alleen in de avond masseren of kan het ook overdag? Allemaal vragen die ik regelmatig van ouders krijg.

In combinatie met mijn handboek: Oefeningen en tips voor ontspannen Happy Kids, begeleid ik ouders en leer ik ze hoe ze aan de slag kunnen gaan met ontspanningsoefeningen en massage. Helaas wordt massage  in onze cultuur vaak gezien als luxe of leuk tussendoortje. Maar ik ben er van overtuigd dat wanneer massage een vast onderdeel van de opvoeding zal worden dit niet alleen nu maar ook in de toekomst zowel mentale als lichamelijke klachten kan helpen voorkomen.

Vele onderzoeken hebben ondertussen de voordelen van massage, mindfulness en meditatie al aangetoond. Zo is er bijvoorbeeld wetenschappelijk bewezen dat premature baby’s zich tot 47% beter en sneller ontwikkelen dankzijn een dagelijkse massage. Dat het inderdaad zo werkt heeft mijn kleindochter aangetoond die geboren is met een chronische darmafwijking en als premature. Zij zou zowel geestelijke als lichamelijke achterstand krijgen en houden en moest zeker tot haar 16e medicatie gebruiken. Dankzij gezonde voeding en massage heeft zij zich ondertussen ontwikkeld tot een normaal en gezond kind van 7 die al 6 jaar geen medicatie meer gebruikt.

Een slechte nachtrust is slechts één van de vele problemen die met behulp van massage verminderd of verholpen kan worden. Mits er uiteraard geen medische problemen zijn.

Maar daar heb ik toch geen tijd voor! Hoor is veel ouders vaak zeggen. Is dat ook echt zo? Wist je dat je met een massage van 5 min. Per dag al een verschil kan maken? Of met 3x in de week een massage van 10 min. Dat is slechts 30 min. Per week! Oxytocine wordt bijvoorbeeld al na 40 seconden door het lichaam aangemaakt. Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat de 3x per week formule bij kinderen met ADHD klachten naar een maand al enorme verbeteringen in de concentratie lieten zien.

En het moet toch zeker wel lukken om 5 tot 10 min. Per avond de tijd te nemen om je kind te ondersteunen om ontspannen te gaan slapen? Uiteindelijk heb je daar zelf ook veel voordeel van.

Je kan natuurlijk zelf aan de slag gaan met massage. Maar ervaring heeft geleerd dat het toch in de praktijk vaak lastig blijft om het ook echt te integreren in jullie dagelijkse drukke ritme. Daarom heb ik een speciaal programma van 8 weken ontwikkeld.

Het programma bestaat uit:

 • Persoonlijk intake gesprek via de telefoon of video bellen

 • Handboek: oefeningen en tips voor ontspannen Happy Kids

 • 8 weken stappen plan om zowel de ontspanningsoefeningen als massage rustig te integreren in het dagritme van jullie gezin

 • weekplanner

 • Online training kindermassage

 • Iedere week toegang tot een nieuwe module

 • Persoonlijk eindgesprek

 • mogelijkheid om vragen te stellen via whatsapp

Bonussen:

 • Calmer roller van doTerra twv € 29,-

 • Masterclass over het gebruik van etherische oliën bij kinderen

 • Gratis verzendkosten

Voor wie?
Het programma is bedoeld voor ouders van kinderen tussen de 4 t/m circa 12 jaar.

Wat is precies de bedoeling?
Tijdens het programma leer je de Happy Kids Massage methodiek op meerdere manieren toepassen. Bij het programma zitten duidelijke voorbeeldvideo’s en iedere week leer je weer een nieuwe massage. Ook andere tips komen voorbij zoals ontspanningsoefeningen en meditaties. Met de handige weekplanner kunnen jullie per week de massage en ontspanningsoefeningen gaan inplannen.
Als het mogelijk is zou ik adviseren dat alle ouders/opvoeders, indien mogelijk, de massages gaan leren. Deze kunnen ze eventueel ook met elkaar oefenen. Groot voordeel is dat de massages ook heel fijn zijn voor volwassenen. Zo kunnen jullie elkaar ondersteunen en wordt het hele gezin erbij betrokken. Wat effect zal hebben op het welzijn van alle gezinsleden.

Garantie

Ik beloof je dat wanneer jullie het stappenplan en mijn aanvullende adviezen volgen dat na deze
8 weken er een groot verschil merkbaar zal zijn. Ervaring heeft geleerd dat de meeste kinderen al binnen een maand veel beter slapen. Ouders rustiger en meer ontspannen zijn en dat de verbondenheid binnen het gezin verbeterd is.

Ik zal al mijn kennis en ervaring inzetten om jullie zo goed mogelijk te begeleiden. Is er na 8 weken echt geen enkele verandering merkbaar ondanks alle inzet? Dan zal ik jullie nog eens 8 weken extra gratis coachen. Sommige uitdagingen kunnen nu eenmaal wat langer duren. Zo overtuigd ben ik er van dat ik jullie met mijn methodiek kan helpen en ondersteunen.

Schrijf je nu in!

E10.jpg

Je investering € 147,-

 

Schrijf je nu in voor het online programma Rust en ontspanning in je gezin.

E7.jpg

Touch the body.

Heal the mind.

Calm the spirit.

Ervaring van een gezin.

Nog geen jaar geleden heb ik mee gedaan aan het programma voor onze dochter Romee. Vanaf baby af aan was ze erg gevoelig, veel ziek, onrustig en in het ziekenhuis werd gezegd dat ze een huil baby was.

Ook tijdens mijn zwangerschap heb ik Romee bijna tot niet gevoeld waardoor ik onder strenge controle stond. Nu pas besef ik dat dit allemaal heeft mee gespeeld tot aan de geboorte en hoe zei was/is als baby en kind.

Ik ben twee jaar lang depressief geweest, ik sliep niet, voelde mij somber en had geen energie meer. Door verschillende therapieën heb ik dit in 1,5 jaar gelukkig kunnen verwerken. Maar toen..... er was nog iemand, onze dochter Romee die er al die tijd door heen heeft gehuppeld. Nu kwam bij haar de klap.

Ze sliep slecht, was erg bang, huilde veel en kon haar emotie's niet benoemen.

Het HKM programma kwam dus voor ons op precies het juiste moment. We zijn meteen actief aan de gang gegaan en dit is wat Romee nodig had. Hadden we het maar eerder ondervonden. Ze vind het heerlijk als ze onrustig is om een massage te krijgen of een kriebel liedje samen te doen.

Ze speelt het zelfs na met haar eigen poppen, dit is zo fijn om te zien. Er zijn bepaalde periodes wanneer we merken aan haar dat ze echt onrustig is, juist dan passen we de happy kids massage methode extra toe.

Het is echt een verrijking voor ons als gezin! Bij het woord buikpijn wuifden we het altijd een beetje weg, nu gaan we hier dieper op in. Waar zit het? Wat voel je? Ze word gehoord en ik wil haar niks anders dan dat als moeder meegeven.

Ik ben werkzaam in de kinderopvang en ik ga me nu nog verder verdiepen in de methodiek zodat ik deze ook aan collega's en andere ouders door kan geven. Ieder kind moet zich toch veilig en vertrouwd voelen? Gevoelens mogen er zijn want die bestaan en dat heb ik door deze methode geleerd.

Baby's verdienen ook alle aandacht ook al is hier geen tijd voor soms op een hele drukke dag, iedere werkdag plan ik hiervoor een moment in omdat het zo belangrijk is.

- Christa

bottom of page